بصیرت مهمترین راه مدیریت بحران ها
حضرت زینب(سلام الله علیها) از روز اول حرکت امام حسین(علیه السلام) از مدینه به مکه و از مکه به سمت کوفه با اصحاب بود و با تمام سختی هایی که داشت با امام حسین(علیه السلام) آمد تا اینکه در سرزمین کربلا توقف کردند.
تمام جنگ های یاران امام حسین(علیه السلام) بادشمن را نظاره گر بود و گاهی هم ،یاران سید الشهدا(علیه السلام) را همراهی می کرد. ایشان حتی دو فرزند خود را راهی میدان جنگ نمودند و شاهد شهادت فرزندانش بودند.
شهادت اکثر یاران حضرت را باچشم خود دیده و تمام واقعه عاشورا را نظاره کرده بعد از عاشورا آنها را به اسارت بردند و حضرت را با چند 10نفر از زنان و کودکان اسیرکردند و زینب کبری(سلام الله علیها) آنها را سرپرستی و مدیریت می کرد.
در چنین شرایط بحرانی، در حالیکه دور اسرا را سربازان نیزه دار احاطه کرده بودند ،در همین حین ناگهان این خورشید باعظمت طلوع می کند و باصدای بلند می گوید: یا اهل کوفه ای کسانی که تظاهر کردید که دنباله رو اسلام و اهل بیت هستید اما در امتحان کم آوردید و در این فتنه اینجور کوری نشان دادید شماها رفتارتان و زبانتان و دلتان یکسان نبود، ظاهرتان ایمان،دهانتان پراز انقلابی گری اما باطنتان باطل و پوچ وخالی و با بی بصیرتی گذشته خودتان را باطل کردید.
این خطبه فراموش نشدنی حضرت زینب(سلام الله علیها) در بازار کوفه، یک تحلیل عظیم از وضع جامعه اسلامی در آن زمان را نشان می داد.
حضرت طوری خطبه خواندند که گویی حضرت امیرالمومنین ،علی ابن ابیطالب(علیه السلام) برروی منبر خلافت در مقابل مردم خطبه می گوید.اکثر مردم کوفه گوش فرا داده بودند مثل یک خطیب توانمند محکم، روشنگری کرد وآنها را رسوا نمود.
بعد از کوفه اسرا را به سمت شام حرکت دادند و در آنجا هم حضرت زینب(سلام الله علیها) محکم از اسلام واقعی و امام زمان خود دفاع کرد و چنان جنگ نرمی نشان داد که مراسم و اصحاب یزید را بهم ریخت .
حضرت در آنجا رسانه امام خود بود،حمله ای که یزید انجام داده جنگ روانی بود و فضا را مسموم کرده بود ولی زینب کبری (سلام الله علیها)طوری زیبا و قشنگ به حمله آنها جواب داد که دشمن اسلام و اهل بیت را در همانجا رسوا نمود.
تا جایی که یزید اظهار پشیمانی می کرد. حضرت زینب (سلام الله علیها)از مظلومیت امام خود گفت ، در همین حین وقتی یزید دید که عرصه براو تنگ شده و نتوانست در این جنگ روانی پیروز شود دستور داد اذان بگویند وماجرا را در همانجا تمام کند.
اما آنجا هم نتوانست و امام سجاد(علیه السلام) آن اذان را تبدیل کرد به جنگ روانی برعلیه یزیدیان. آنجا که نام حضرت محمد(صل الله علیهاوآله) گفته شد امام سجاد (علیه السلام)فرمودند: محمد(صل الله علیه و آله) جد ماست یا شماست ؟!!!! حضرت، تک نرم را با پاتک، نرم کردند.
حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) بعد از این همه حوادث پی در پی آنچنان درخشید و توانست کتاب کربلا را در آنجا ببندد.اگر امام حسین(علیه السلام) رهبر جنگ سخت کربلا بود، زینب کبری(سلام الله علیها) قهرمان و رهبر جنگ نرم واقعه کربلا بود.
اگر حضرت زینب(سلام الله علیها) نبود کربلا همانجا تمام می شد. یزیدیان به همین خاطر لشکریان بسیار کشیدند تا بتوانند چند ساعته این واقعه عظیم را تمام کنند و به فراموشی بسپارند و اگر زینب(سلام الله علیها) نبود قیام سیدالشهدا وخون یاران آن حضرت پایمال می شد و حضرت بود که قیام را زنده کرد و توانست این واقعه عاشورا را جهانی کند که بعد از هزار و چهارصد سال هنوز از امام حسین(علیه السلام) صحبت شود . این ثمره بزرگ بانوی جهان در جنگ نرم است.
حضرت جلوی دشمن ناله نکرد. ، دفاع از اسلامی واقعی و از امام معصوم خود کرد. همچنین دیگر افشاگری بزرگ ایشان این بود که دروغ های بزرگ آنها را برملا کرد.
یزید و ابن زیاد چنان جنگ روانی به راه انداخته بودند و رسانه ای کرده بودند و جلو را خراب ولی این شیرزن واقعه کربلا، به تمام آنها پاسخ داد. در حال حاضر ما هم در برابر جنگ نرم و روانی هستیم و دشمنان داخل و خارج ما شمشیری به دست ندارند ولی با این جنگ نرم، برنامه فاصله انداختن بین مردم و ولایت را دارند.
یکی از وظایف ما نسبت به دشمن همین است که بتوانیم از ولایت خود درست دفاع کنیم . در عرصه جنگ نرم باشیم و نگذاریم دشمنان در این جنگ پیروز شوند. در این تبلیغات رسانه و جنگ نرم الگوی ما باید حضرت زینب(سلام الله علیها) باشد. او الگویی برای همه مردان وزنان بزرگ عالم است.